جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۷
آبان ۱۳۹۵
ایمیل به دیگران

کودکستان کشاورزی / گروه معماری Vo Trong Nghia

  ویتنام در طول تاریخ همیشه سرزمینی سر سبز با تولیدات متعدد کشاورزی بوده است که در طول زمان با تبدیل شدن این بخش به عنوان عنصر اصلی اقتصاد ویتنام، عوارض این تولید بر محیط زیست اعم از احداث سد، هدایت آب، قطع درختان و ایجاد مزارع و … این کشور را تبدیل به کشوری […]

02_aerial_view_from_sw_resize
  • نام پروژه کودکستان کشاورزی
  • طراح گروه معماری Vo Trong Nghia
  • مهندس معمار Vo Trong Nghia, Takashi Niwa, Masaaki Iwamoto
  • پیمانکار Wind and Water House JSC
  • مکان پروژه Biên Hòa, Dong Nai, Vietnam
  • کارفرما Pou Chen Vietnam
  • مساحت 3800 متر مربع
  • سال ساخت 2013
  • همکاران طرح Tran Thi Hang, Kuniko Onishi
  • عکاس Gremsy, Hiroyuki Oki

 

ویتنام در طول تاریخ همیشه سرزمینی سر سبز با تولیدات متعدد کشاورزی بوده است که در طول زمان با تبدیل شدن این بخش به عنوان عنصر اصلی اقتصاد ویتنام، عوارض این تولید بر محیط زیست اعم از احداث سد، هدایت آب، قطع درختان و ایجاد مزارع و … این کشور را تبدیل به کشوری خشک و عاری از عوارض طبیعی خواهد کرد.

17_night_from_sw_resize

نتیجه این بهره کشی از طبیعت میل به شهر نشینی در ویتنام و محرومیت کودکان از حضور و لمس نزدیک طبیعت است. کودکستان کشاورزی یک راهکار برای مبارزه با این چالش محسوب میشود. این کودکستان که در کنار کارخانه بزرگ کفش سازی احداث شده و برای ۵۰۰ کودک از فرزندان کارگران این کارخانه برنامه ریزی شده است.

18_experimental_vegetable_garden_resize

ساختمان این کودکستان به صورت یک بام سبز دائم به تصویر کشیده شده است که تجربه کشاورزی و حضور در بستر سبز را در این پروژه برای کودکان فراهم می آورد. این ساختمان به صورت سه حلقه تو در تو ساخته شده که یکی از حلقه ها در قسمت مرکزی برش خورده و این سه حیاط به عنوان فضایی امن برای بازی کودکان محیا شده، به صورتی که با محاصره کامل محدوده بازی احتمال خطر برای کودکان را کاهش میدهد.

02_aerial_view_from_sw_resize

در بالای بام ساختمان فضایی به مساحت ۲۰۰ متر مربع طراحی شده است که پنج نوع مختلف از سبزیجات برای آموزش کشاورزی و تجربه عملی آن برای کودکان در نظر گرفته شده است.

این ساختمان به صورت کامل یک فضای دوستدار محیط زیست است. نوار باریکی که به صورت دوار حرکت کرده و ساختمان را تشکیل میدهد در دو طرف دارای بازشو هایی است که با طراحی داخلی و جانمایی صحیح دیوارها به صورتی عمل میکند که قابلیت تهویه را در بنا ایجاد مینماید. در هنگام باز شدن دو پنجره مقابل یکدیگر کوران هوای داخلی خود تاییدی بر این مدعاست.

16_night_western_courtyard_resize

بام سبز در این ساختمان خود عایق گرماست و نمای سبز در این بنا باعث ایجاد سایه بر روی بازشو ها در بنا ایجاد مینماید. فضلاب کارخانه کفش سازی در نزدیکی این پروژه جهت آبیاری فضای سبز این کودکستان استفاده میشود. تعامل خوب ساختمان با محیط زیست پیرامون خود و استفاده مناسب از عناصر مختلف جهت به خدمت گرفتن عوامل طبیعی هنگامی مشخص میشود که پس از تجربه استفاده ۱۰ ماهه از این ساختمان صرفه جویی ۲۵ درصدی در مصرف انرژی و صرفه ۴۰ درصدی در مصرف آب شیرین در مقایسه با ساختمانهای مشابه خود را نشان میدهد. نکته قابل تامل در این ساختمان عدم نیاز به سیستم تهویه در کلاسهای این کودکستان است که در آب و هوای خشن ویتنام امری قابل توجه و مورد تامل است.

15_classroom_resize

این کودکستان برای کودکان کارگران کم در آمد طراحی شده و قیمت تمام شده در این ساختمان و مدیریت بهره برداری در آن بسیار حائز اهمیت است. در راستای این موضوع تمامی ساختمان از مصالح بوم آورد تهیه شده که پس از ساخت و حتی تجهیز این ساختمان هزینه تمام شده آن از متر مربعی ۵۰۰ دلار آمریکا تجاوز نمیکند که این قیمت برای ساخت پروژه ای حتی در ویتنام نیز بی سابقه است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

ورود به گزارش معمار

رمز عبور را فراموش کرده ام | ثبت نام در سایت