جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۵
آبان ۱۳۹۵
  • ​ . پروژه های ایرانی ., جایزه معمار, ویلا
  • بدون دیدگاه
ایمیل به دیگران

ویلای ۱۳۱ – تقدیر شده در جایزه معمار۹۵

اصفهان در طول دوران یک باغ شهر بوده است،باغ‌هایی باصفا که در جریان توسعه‌ی شهر تبدیل به کوچه و خیابان و محله شده‌اند. اما در اطراف اصفهان هنوز باغ‌ها و بیشه‌ها کماکان زنده‌اند و در آنها زندگی جاری‌ست. روند فرار از شهر و روی آوردن مردم به زندگی در شهرک‌های ویلائی و بیشه‌های اطراف روز […]

01
  • نام پروژه ویلای 131
  • طراح استودیو طراحی براکت
  • مهندس معمار شروین حسینی
  • مهندس سازه فرید عرب زاده، محمد نیلی پور
  • پیمانکار استودیو طراحی براکت
  • مکان پروژه اصفهان – جاده اصفهان به شیراز، مرق، دهکده زیتون پزشکان
  • مساحت 600 متر مربع
  • سال ساخت 1395-1391
  • همکاران طرح احسان حاج رسولی ها، مهدی هلاکویی، پریسا حق شناس
  • عکاس فرشید نصرآبادی
  • سبک پروژه مدرن
  • کاربری مسکونی
  • وب سایت caoi.ir & www.archdaily.com
  • توضیحات تقدیر شده گروه مسکونی تک واحدی، جایزه معمار سال 1395

اصفهان در طول دوران یک باغ شهر بوده است،باغ‌هایی باصفا که در جریان توسعه‌ی شهر تبدیل به کوچه و خیابان و محله شده‌اند. اما در اطراف اصفهان هنوز باغ‌ها و بیشه‌ها کماکان زنده‌اند و در آنها زندگی جاری‌ست. روند فرار از شهر و روی آوردن مردم به زندگی در شهرک‌های ویلائی و بیشه‌های اطراف روز به روز بیشتر می‌شود. در این طرح که در یکی از شهرک های حاشیه اصفهان ساخته‌ شده، کارفرما تصمیم گرفته بود که در باغ زندگی کند.

03

 

ضوابط ساخت در شهرک در عین حال که به آن نظم می بخشد محدودیت هایی نیز اعمال می کند. محدودیت هایی که خود دست‌آویز طراحی این باغ – ویلا شده است. ارتفاع نباید از حد سایر پلاک‌ها (حدود ۸ متر) بالاتر باشد، در نتیجه زیر بنای  بیش از ۴۰۰ متر درخواستی کارفرما در سطح اشغال حدود ۱۵% زمین، در دو طبقه و در این ارتفاع قابل دستیابی نبود. همچنین، پلاک‌ها با پرچین و دیوارهای کوتاه و فَنس از خیابان و زمین‌های کناری جدا شده‌اند که این شرایط موجب می‌شود خانه‌ها از اطراف دیده شوند. برای رسیدن به سطح مورد نیاز کارفرما، به طبقه سومی نیاز بود که با توجه به ضوابط در زیر زمین باید تعبیه می شد. به همین دلیل باغ را به دو بخش تقسیم شد، یکی هم تراز خیابان و دیگری پائین تر از سطح زمین که یک گودال‌باغچه پدید آوَرد.  باغچه‌ای که فضاهای خصوصی خانه، حیات و استخری که در آن است از دید مصون می ماند و به تلطیف هوای گرم و خشک کویری در تابستان کمک می کند.

3d-Section

 

ساختمان باغ از سه ردیف دیوار در امتداد شرقی -غربی و چهار ردیف دیوار در امتداد شمالی- جنوبی  شکل گرفته که ترکیب عمودی و افقی این دیوارها مکعب‌هایی را به‌وجود آورده است. ازکنار هم نشستن آنها فضاهای عمومی، خصوصی و فضای ما بین شکل گرفته است. به نحوی که چشم از هرطبقه به طبقه دیگر بدَوَد و از میان این گشایش‌ها چشم‌اندازهایی از باغ قاب شود و در عین حال همین ترکیب سازه و نمای اصلی بنا را نیز ساخته است.

08

در واقع ساختار اصلی این خانه و دیوارهای حائلی که خاک گودال باغچه را مهار کرده‌اند و نیز هر چیز دیگری که معماری این طرح را پدید آورده از کنار هم چیدن دیوارهای بتنی مدولار یک در یک به دست آمده است. لغزش دیوارها روی هم، جلو و عقب نشستن آنها ، به هم رسیدن یا فاصله گرفتن آنها از هم فضاهایی را به وجود آورده تا ساکنین حس محصوریت خوبی را تجربه کنند.

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

 

سایر پروژه ها

ورود به گزارش معمار

رمز عبور را فراموش کرده ام | ثبت نام در سایت