جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۳
مهر ۱۳۹۴
ایمیل به دیگران

خانه ای به یاد رستم

این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۹۵۰  مترمربع در كوهپايه واقع شده است كه در دو بخش خدماتی به مساحت ۲۴۰ متر­مربع و ویلای اصلی  به مساحت ۲۵۰ مترمربع احداث گردیده است. مکان این مجموعه بر اساس علاقه کارفرما به اسب و همچنين پتانسیل منطقه جهت سوارکاری­و پرورش اسب انتخاب گردیده و نام مجموعه، به […]

Iranian_Architecture__A_House_in_memory_of_Rostam__Kordan__Iranian_Architect_Sohrab_Rafat__11_
  • نام پروژه خانه ای به یاد رستم
  • طراح دفتر معماری سهراب رفعت
  • مهندس معمار سهراب رفعت
  • مهندس سازه سلمان رستمی
  • پیمانکار حسین گودرزی
  • مکان پروژه استان البرز ، کردان
  • کارفرما سالومه گل بابایی
  • مساحت 250متر مربع ویلا + 240 مترمربع خدماتی  جمعاً 490 متر مربع
  • سال ساخت 1391 -  1393
  • همکاران طرح محمد رضا موحدي، نگين عسگري، محمد شوقی
  • تاسیسات مکانیکی علی فرجی
  • تاسیسات الکتریکی علی فرجی
  • عکاس علی دقیق

این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۹۵۰  مترمربع در كوهپايه واقع شده است كه در دو بخش خدماتی به مساحت ۲۴۰ متر­مربع و ویلای اصلی  به مساحت ۲۵۰ مترمربع احداث گردیده است.

مکان این مجموعه بر اساس علاقه کارفرما به اسب و همچنين پتانسیل منطقه جهت سوارکاری­و پرورش اسب انتخاب گردیده و نام مجموعه، به ياد بود اولين اسب در گذشته ايشان،خانه­ اي به ياد رستم، نامگذاری شده است.

از عوامل مشكل ساز در روند ساخت پروژه ،آبهای سطحي و آب چشمه ضلع شمالی و غربي زمین بود که باعث به بوجود آمدن باتلاق در زمین شده و عملاً به هدر ميرفت ، كه پس از بررسي­هاي لازم اين آبها جمع­آوري شده و هم اكنون به صورت آبنما و جوي در مجموعه روان مي­باشد كه پس از ذخيره شدن در منبع فيلتر شده و جهت آب مصرفي مجموعه و آبياري كل محوطه مورد استفاده قرار مي­گيرد و مازاد آن توسط دو قنات ايجاد شده در زير­زمين براي استفاده به زمينهاي پايين دست هدايت مي­شود.

بخش خدماتی به موازات دیوار شرقی (ورودی مجموعه) بنا شده است كه شامل سرایداری، مطبخ، سوئیت مهمان، انبار، موتورخانه و محل نگهداری اسبها و علوفه می­باشد كه در ضمن سرويس­دهي به مجموعه در حداقل سطح اشغال ممكن، مقابل همسايگان و گذر موجود جهت كاهش اشراف همسایگان و عابران به درون مجموعه نيز عمل مي­نمايد.

ویلای اصلی در قسمت­ میانی زمین قرار گرفته که پشت به بخش خدماتي طراحي شده تا خواست کارفرما مبنی بر جداسازی این ­دو قسمت از یکدیگر خصوصاً قسمت استخر بدون ایجاد حصار در زمین میسرگردد. بدین صورت رفت و آمد­های معمول از جمله امور تاسیساتی و یا خدماتی همچون آشپزی و رسیدگی به اسبها و …  خللی در خلوت ساکنان و استفاده از قسمت خصوصی نخواهد داشت.

از ديگر عواملي كه هم به لحاظ خواست كارفرما و هم شرايط حاكم بر موقعيت مكاني در شكل­گيري ساختار طرح تاثيرگذار بوده است مي توان به موارد زير اشاره كرد:

 

  • ديد و منظره بكر طبيعت كوهستاني كه ارتباط بصري بي­پرده و صريحي را طلب ميكرد.
  • امكان دسترسي مستقيم ميان خوابها و استخر
  • ايجاد محرميت و امنيت حسي و فيزيكي كه ضمن داشتن ارتباط ملموس با طبيعت اطراف بایستی امنيت خاطر كاربران را تامين نماید.
  • جاگیری فضای عمومی در طبقه بالا  به دليل بهره­مندي هر چه بيشتر از مناظر اطراف
  • استفاده از حداقل سطح اشغال بناها برای بهره­وری از حداکثر فضای سبز موجود
  • تاکید بر سادگی و خلوص در بافت­ها و جنسيتها
  • زمان­ كوتاه ساخت با توجه به شرايط محيطي و نياز كارفرما جهت بهره­برداري سريع و همچنين رعايت جوانب اقتصادي ساخت

مجموعه عوامل مذكور، ساختار طرح را در غالب تركيب دو حجم مكعب مستطيل ساده و خالص شكل داده است كه بتواند پاسخگوي تمامي نيازهاي پروژه باشد.

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

 خانه ای به یاد رستم

خانه ای به یاد رستم

سایر پروژه ها

ورود به گزارش معمار

رمز عبور را فراموش کرده ام | ثبت نام در سایت