جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۱
مرداد ۱۳۹۶
ایمیل به دیگران

name

معماری آکادمی شطرنج – شانگهای / گروه معماری Tongji

ساختمان آکادمی شطرنج شانگهای در مرکزیت شهر و توسط چهار برج احاطه شده است. با توجه به محصور بودن زمین پروژه در بین ساختمانهای مرتفع پیرامونی ، معماری سعی بر شاخص نمودن بنا نه از طریق حجم و ارتفاع ، بلکه از طریق نماسازی و چهره ملموس پروژه نموده است. قرار گیری پروژه آکادمی شطرنج […]

  • نام پروژه آکادمی شطرنج
  • طراح Zeng Qun
  • مهندس معمار Tongji
  • مکان پروژه 591 Nanjing West Road, Shanghai, China
  • مساحت 12424 متر مربع
  • سال ساخت میلادی 2013
  • عکاس ZYStudio

ساختمان آکادمی شطرنج شانگهای در مرکزیت شهر و توسط چهار برج احاطه شده است. با توجه به محصور بودن زمین پروژه در بین ساختمانهای مرتفع پیرامونی ، معماری سعی بر شاخص نمودن بنا نه از طریق حجم و ارتفاع ، بلکه از طریق نماسازی و چهره ملموس پروژه نموده است.

قرار گیری پروژه آکادمی شطرنج شانگهای در بین فضای تجاری مرکز شهر و اختلاط ، طرح و رنگ و تابلو های شهری تجاری در جداره شهری تصمیمی جدی و بزرگ را به معماری پروژه تحمیل نموده است. معماری پروژه باید تصمیم بگیرد که در بین این تنوع طرح و رنگ ، قصد اعمال طرح و رنگی جدید را دارد که در این فضای پر تنوع امکان کم رنگ شدن و کم اثر بودن آن نیز وجود دارد و یا نمایی ساده و بی آلایش را برگزیند که بارز ترین شاخصه بافت همسایگی پروژه را زیر سوال برده و حریفی نو در حوزه معماری داشته باشد.

معماری پروژه با الهام از صفحه شطرنج ، نمای ساختمان را با سطحی یک دست و بافتی ترکیبی از فضای پر و خالی در نظر گرفته است. نمایی به دور از نقاط عطف بصری و تمرکز گرایی و با حداکثر سادگی. تاثیر این نما در بافت همسایگی پروژه که مملو از طرح و نور و رنگ میباشد ، تاثیری جذاب و چشم نواز پدید آورده است. گویی بعد از این همه رنگ و طرح و نور ، چشم عابر اندکی در این فضا می آساید و روحی تازه میکند و دوباره برای پیمودن مسیر آماده میشود.

پروژه آکادمی شطرنج شانگهای با طول ۱۴۰ متر و عرض ۴۰ متر یک پروژه کشیده و سخت در طراحی و چیدمان فضاها بوده و معمار سعی در از بین بردن این کشیدگی در ذهن مخاطب پروژه نموده است. برای از بین بردن این کشیدگی معمار پروژه از چند روش استفاده کرده که هر یک در جایگاه خود اثر بخش بوده و تاثیر مثبت خود را بر روی پلان و حس بنا گذاشته است .

برای تنوع فضایی در پلان پروژه ، معمار پروژه در بخش هایی در ابتدا و انتهای پروژه از این مسیر خطی تبعیت نکرده و مقداری به عرض بنا افزوده . در طبقه هم کف تنوع در پلان به این بیرون زدگی ها خلاصه نشده و معمار سخاوتمندانه برای ورودی پروژه مقداری از مسیر خطی پروژه عقب نشسته تا علاوه بر با شکوه تر شدن ورودی بنا به تنوع در پلان نیز کمک کرده باشد.

در طبقه دوم نیز این تنوع با روشی متفاوت از طبقه همکف به چشم میخورد. در طبقه دوم در بخش هایی از مسیر خطی پلان ، راهروی وسط و شریان اصلی پروژه با نمای پروژه مماس شده و یکی از دیواره های راهرو مرکزی در جداره نما تلفیق میشود. این موضوع نه تنها تنوع پلان را منجر میشود ، بلکه حس تنوع را در استفاده کنندگان از بنا نیز تقویت می نماید. علاوه بر این نوع جانمایی فضا ها ، معمار پروژه به ترکیب نما و جداره راهرو ها بسنده نکرده و به این جداره ها معنا بخشیده است. این جداره ها نه تنها وظیفه نورگیری در پروژه را بر عهده دارند ، بلکه بازشوهایی برای تراس هستند. در این قسمت معمار پروژه با تعریف تراس ، این بازشو ها را فعال و نمای روبروی آن را تا حدی در اختیار گرفته است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید