X

جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۹
اسفند ۱۳۹۵
  • ​ . پروژه های ایرانی ., تجاری, طراحی داخلی
  • بدون دیدگاه
ایمیل به دیگران

name

فروشگاه عینک چشم آذین – تهران/ استودیوی معماری ری را

فروشگاه عینک چشم آذین با مساحت ۳۵ متر مربع در خیابان بهشتی در نزدیکی تقاطع سهروردی واقع شده است. کاربری قبلی این فروشگاه فروش تجهیزات عکاسی بوده است. در سال ۸۷ طراحی فروشگاه عینک چشم آذین به تیم طراحی ری را استدیو سپرده شد. وضعیت بنا قبل از بازسازی، مکعبی به ارتفاع ۲۰/۲ و از ۳ جبهه با دیوار محدود بود . در […]

  • نام پروژه فروشگاه عینک چشم آذین
  • طراح استودیوی معماری ری را
  • کارفرما ­­­­­­­محمد نکوگویان
  • مساحت 35 مترمربع
  • سال ساخت 1387
  • همکاران طرح عباس ریاحی فرد، فری ناز رضوی نیکو، نوید نصرالله زاده
  • عکاس پرهام تقی اف
  • کاربری تجاری
  • وب سایت www.architizer.com

فروشگاه عینک چشم آذین با مساحت ۳۵ متر مربع در خیابان بهشتی در نزدیکی تقاطع سهروردی واقع شده است. کاربری قبلی این فروشگاه فروش تجهیزات عکاسی بوده است. در سال ۸۷ طراحی فروشگاه عینک چشم آذین به تیم طراحی ری را استدیو سپرده شد.

وضعیت بنا قبل از بازسازی، مکعبی به ارتفاع ۲۰/۲ و از ۳ جبهه با دیوار محدود بود . در جبهه اصلی نما یک ستون وجود داشت و مابقی آن شیشه بود که ارتباط بین بیرون و درون را برقرار می نمود. در طراحی و برخورد اولیه مناسب دیده شد که به منظور ایجاد حجمی هماهنگ و تأثیرگذار از درون و بیرون، سطح دو بعدی نمای اصلی به صورت سه بعدی درآید، این ایده سبب شد که دیواره بتنی جبهه جنوب شرقی تخریب شود و نمای اصلی به صورت یک حجم شیشه ای فضای داخلی را به طور کامل نمایش دهد.

ایده اصلی طراحی در اینجا، تبدیل حجمی مکعبی شکل به یک قالب فضایی یکپارچه بود که تا حد امکان مرزی بین سقف،دیوار وکف آن وجود نداشته باشد .دراین قالب کارفرما به فضاهایی برای نمایش اجناس، ورود وخروج و روشنایی احتیاج داشت که به این منظور طراحان حجم هایی عدسی شکل را از درون این پوسته کاسه ای خالی کردند، همانند وضعیتی که حفره چشم در قالب جمجمه و یا عدسی در قالب عینک دارد، در نتیجه این فرآیند، فرمی مجوف قالب کلی فضا را شکل می دهد.

با این ایده ، فضایی روشن و شفاف با متریال پلکسی گلس در داخل جداره برای نمایش عینک ها و پوسته ای در پیرامون آن با متریال ام دی اف برای قرارگیری جعبه های عینک ،کشوها و کمد شکل می گیرد که این قالب نقش اتصال جداره به سقف و کف پروژه را نیز دارا می باشد، همین دو متریال در شکل دهی مبلمان داخلی پروژه نیز درنظر گرفته شده است .

مساله مهم در نمای اصلی مجموعه، ارتفاع کوتاه فضای داخلی بود که سبب می گردید هرگونه الحاقی اعم از تابلوی ورودی اصلی، کرکره و تأسیسات بالای سردر ورودی، ارتباط بین قسمت پایین و بالای پروژه را منقطع نماید. از این رو طراحان استدیو ری را از یک سطح شیشه ای یکپارچه استفاده کردند که عنوان فروشگاه به صورت برجسته بر روی آن قرار گیرد؛ این امر باعث مرتفع تر نشان دادن نمای فروشگاه گردید وکرکره و فضای تأسیسات نیز در قسمت داخل قالب و پوسته کلی قرار گرفت.

فروشگاه عینک چشم آذین حدود ۱۰متر از خیابان بهشتی عقب نشینی دارد، به دلیل اختلاف سطح و پوشش نامناسب محوطه و به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین بستر و ساختار پروژه، محوطه خارجی اینجا به صورت بافتی خطی از برشهای طولی سنگ دیده شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید

سایر پروژه ها