X

جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۹
اسفند ۱۳۹۵
ایمیل به دیگران

name

خانه و دفتر – بلژیک / گروه معماری QUATRE

پروژه خانه و دفتر، همانطور که از نامش پیداست متشکل از یک خانه و دفتر است. این پروژه در محلی نزدیک به محدوده خدمات شهری (ایستگاه راه آهن، ایستگاه اتوبوس، مدارس، مغازه ها) طراحی و اجرا شده. ترتیب جانمایی بخش ها به این صورت میباشد که در طبقه زیر زمین بخش اداری پروژه قرار دارد و […]

  • نام پروژه خانه و دفتر
  • طراح گروه معماری QUATRE
  • مکان پروژه Daphné Römer, Eric De Tiège, Nathalie Donckels, Gilles Desirotte
  • مساحت 250 متر مربع
  • سال ساخت 2016
  • عکاس Samuel Defourny
  • وب سایت www.archdaily.com

پروژه خانه و دفتر، همانطور که از نامش پیداست متشکل از یک خانه و دفتر است. این پروژه در محلی نزدیک به محدوده خدمات شهری (ایستگاه راه آهن، ایستگاه اتوبوس، مدارس، مغازه ها) طراحی و اجرا شده. ترتیب جانمایی بخش ها به این صورت میباشد که در طبقه زیر زمین بخش اداری پروژه قرار دارد و در طبقه همکف ، آشپزخانه و نشیمن و در طبقه اول و دوم اتاق های خواب و سرویس های بهداشتی بخش مسکونی قرار می گیرد.

دو بخش چالش برانگیز این پروژه نمای آن و طبقه همکف بود که با توجه به تمرکز دو کاربری متفاوت در این پروژه ، نمای آن باید هم شخصیت مسکونی را دارا بوده و هم شخصیت اداری را القا نماید و همچنین طبقه همکف که دسترسی برای هر دو کاربری را دارا میباشد باید علاوه بر سنخیت مسکونی و تجاری به طور هم زمان ، کاربری و ارتباطات فضاهای اداری و مسکونی را تفکیک نماید.

ایده طراح به این صورت میباشد که تراز طبقه همکف را به ارتفاع چهار پله از سطح زمین بالا برده که باعث ایجاد مسیر پله برای دسترسی به طبقه همکف و سهولت دسترسی به طبقه زیر زمین ( اداری ) شده است. با ایجاد این ۴ پله دسترسی به طبقه همکف ( نشیمن و آشپزخانه ) محدود شده و در ابتدای ورودی درب ارتباط به فضای اداری تعبیه شده تا از تداخل کاربری اداری با مسکونی جلوگیری شود.

افزایش ارتفاع طبقه همکف باعث ایجاد نورگیر مناسبی برای طبقه زیر زمین ( اداری ) شده که کیفیت فضایی این بخش را به شدت افزایش میدهد. در طبقه همکف برای پر رنگ تر شدن تفکیک فضای اداری از مسکونی در قسمت جان پناه باکس پله ، کابینت آشپزخانه قرار گرفته و ورودی دو رمپ پله یه این بخش راه دارد. جانمایی ورودی رمپ پله ها در این بخش باعث معبر شدن این بخش شده و امکان جانمایی کاربری دیگری را در این بخش از مخاطب میگیرد. در نتیجه مخاطب هرگز نمیتواند از این فضا استفاده کرده و کم کم باعث کمرنگ شدن خط مرز این دو کاربری گردد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید