X

جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۵
اسفند ۱۳۹۵
  • ​ . پروژه های ایرانی ., جایزه معمار, مسکونی
  • بدون دیدگاه
ایمیل به دیگران

name

خانه صفاییه – یزد / معماران: محمد خاوریان، امیر شهراد

خانه صفاییه یک ساختمان ده ساله در بافت جدید شهری یزد بود که کارفرما اقدام به بازسازی آن کرده بود و در مرحله اتمام سفت کاری و انجامبخشی از نازک کاری نظر کارفرما را تامین نکرده و بازسازی آن در این مرحله به ما واگذار شد. در بررسی اولیه ساختمان متوجه شدیم کهوضعیت چیدمان کاربری ها […]

  • نام پروژه خانه صفاییه
  • مهندس معمار محمد خاوریان، امیر شهراد
  • مهندس سازه شاهین عباسی
  • مساحت 800 متر مربع
  • سال ساخت 1395
  • تاسیسات مکانیکی احسان الوان ساز یزدی
  • تاسیسات الکتریکی مهندس محب الخامس، مهندس میرزایی
  • عکاس حسین فراهانی
  • کاربری مسکونی
  • وب سایت www.caoi.ir
  • توضیحات فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازی،‌ سال 1395

خانه صفاییه یک ساختمان ده ساله در بافت جدید شهری یزد بود که کارفرما اقدام به بازسازی آن کرده بود و در مرحله اتمام سفت کاری و انجامبخشی از نازک کاری نظر کارفرما را تامین نکرده و بازسازی آن در این مرحله به ما واگذار شد. در بررسی اولیه ساختمان متوجه شدیم کهوضعیت چیدمان کاربری ها به شیوه ای نامناسب قرار گرفته اندو از بیرون نیز غیر یکپارچه و مانند بقیه ساختمان های بافت جدید شهری فاقد هویت است.

با توجه به قرارگیری خانه صفاییه در نبش یک چهارراه و دارا بودن دو نمای غربی و شمالی به فکر یک ایده برای بهینه سازی درون و بیرون با یکروش مناسب بودیم که بتواند نیازهای اساسی همجواری ها و ارتفاع همسایه ها در نظر گرفته شود. در بررسی اولیه کارفرما یزد نکته جالبیتوجه ما را جلب کرد که اصولا مردمی که امروزه در یزد زندگی میکنند روش زندگی و ذهنیت بسیار ثابتی در گذر زمان نسبت به مساله خانهداشته و دارند و این مساله ما را بر آن داشت که نیازهای امروزه یک خانواده یزدی مانند محرمیت،حیاط اندرونی و بیرونی ،فضاهایعمومی و خصوصی مجزا، آشپزخانه بسته ورا در غالب نیازهای امروزی یک خانواده دوباره چینی کنیم.

با توجه به موقعیت قرارگیری بنا در دو جبهه غربی و شمالی  و بررسی اولیه متوجه شدیم که بیشتر قسمتهای بنا  با توجه به بزرگتر بودنضلع غربی نما از ضلع غربی  رو به خیابان نورگیری میکنند و یک باغچه نیز در قسمت شمالی زمین که جز ملک بود به عنوان ورودی مطرحشده بود و با توجه به درخواست کارفرما از قسمت شمالی زمین ما به فکر اضافه کردن پوسته ای به بنا شدیم که فضاهایی که بین پوسته وساختمان به وجود میآیند به عنوان فضای باز محصور تعریف کنیم که علاوه بر اضافه شدن زمین به خانه مساله محرمیت را  نیز حل کنیم  و همچنین مشکل نا هماهنگی همجواری ها هم همزمان در نظر گرفته شود و با این روش در ضلع شمال  معضل پنجره های رو به خیابان راتبدیل به پنجره های رو به حیاط کنیم.

این پوسته در قسمت غربی امتداد داده شد و ارتفاع انرا به اندازه ساختمان گرفتیم که در جبهه غربینیز کار سایه اندازی را انجام داده و به علاوه فضای اقامتی در غرب را نیز به داخل کشاندیم  و یک راهرو پشت آن تعریف کردیم که علاوه برنورگیری  ارتباط با حیاط اصلی را از طریق ورودی  اضافه کنیم.

در قسمت درون خانه صفاییه یک فضای گنبدی بلند قرار داشت که ما از آن به عنوان فیلتر برای تقسیم خانه به دو بخش شمالی و جنوبی استفادهکردیم که در قسمت شمالی فضاهای خصوصی مانند آشپزخانه و اتاق نشیمن و خوابها را قرار دادیم و در قسمت جنوبی رو به حیاط اصلیاتاق مهمان و پذیرایی را قرار دادیم.

 

منبع: وبسایت معماری معاصر ایران

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید

سایر پروژه ها