X

جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۱۶
اسفند ۱۳۹۵
  • ​ . پروژه های ایرانی ., جایزه معمار, مسکونی
  • بدون دیدگاه
ایمیل به دیگران

name

خانه باغ جنت – اصفهان / دفتر طراحی براکت

باغ جنت نام کوچه ای در حوالی محله عباس آباد یکی از مناطق ثروتمند اصفهان است. در این محله به ندرت میتوان اثری از باغ و فضای سبز بزرگ یافت. باغهای قدیمی موجود در منطقه از پنجاه سال پیش تاکنون ازبین رفتند و به جای آنها آپارتمانهای مسکونی ساخته شده است که هر روز بر […]

  • نام پروژه خانه باغ جنت
  • طراح دفتر طراحی براکت
  • مهندس معمار شروین حسینی
  • مهندس سازه فرید عرب زاده، م. نیلی پور
  • مساحت 113 مترمربع
  • سال ساخت 1394
  • همکاران طرح مهدی هلاکوئ، شادی محمدی، بهاره سعادت فرد، مارال شکرانی، پریسا حق شناس
  • تاسیسات مکانیکی سروش صالحی
  • تاسیسات الکتریکی سروش صالحی
  • کاربری مسکونی
  • وب سایت www.architizer.com
  • توضیحات رتبه سوم (مشترک) جایزه معمار در بخش مسکونی تک واحدی، سال 1394

باغ جنت نام کوچه ای در حوالی محله عباس آباد یکی از مناطق ثروتمند اصفهان است. در این محله به ندرت میتوان اثری از باغ و فضای سبز بزرگ یافت. باغهای قدیمی موجود در منطقه از پنجاه سال پیش تاکنون ازبین رفتند و به جای آنها آپارتمانهای مسکونی ساخته شده است که هر روز بر تعداد آنها افزوده می گردد.

نتیجه این تغییرات به وجود آمدن مخلوطی نا همگن از ساختمانها با سبک ها و ارتفاع های متفاوت در کنار یکدیگر است. در میان این ساختمانهای متراکم یافتن بنایی تک واحدی ویلایی مانند خانه باغ جنت  مشکل به نظر میرسد.

خانه باغ جنت در زمینی به متراژ ۱۱۰ متر در یک ذوذنقه ناقص  ۱۰ در ۱۱ در محله قدیمی عباس آباد اصفهان در انتهای بن بستی واقع در خیابان باغ جنت ساخته شده است . ساختمان مذکور در سه طبقه تحت یک واحد مسکونی کوچک با محدودیت ارتفاع ۷ از سطح خیابانساخته شده است . مجوز ساخت کامل در طبقه همکف و رعایت مرزهای ۶۰ % در طبقه فوقانی به نحوی که عقب نشینی های انجام شده غیر قابل دسترس باشند امکان پذیر است . وجود یک دسترسی سواره رو به عرض ۳ متر در قسمت شمال قطعه زمین مجموعاَ شرایط و محدودیت های ساخت پروژه می باشد.

حجم موجود پروژه بر مبنای همین محدودیت ها شکل گرفته است. تامین حداکثر نور و ایجاد دید مناسب و در عین حال رعایت مشرفیت های اجباری و نهایتاَ رعایت درون گرائی مد نظر کارفرما علی الرغم کوچک بودن قطعه زمین باعث شده است تا ساختمان به حجم نهایی با متریال های استفاده شده برسد.بخشی از نور طبیعی لازم برای فضاهای پروژه از عقب نشینی های اجباری بر اساس ضوابط در طبقه دوم تأمین می شود و الباقی توسط فضاهای منفی ایجاد شده  در وید های ضلع غرب و شمال پروژه .

اتصال بصری گذر شمالی و جنوبی پروژه با یک عقب نشینی و گشودگی نسبت به ضلع غرب با امکان باز کردن پنجره های خوابها و گسترش پنجره پذیرائی و نورگیری بهتر فضای زیرزمین که به عنوان سالن استفاده خواهد شد را در پی داشته است.زندگی در این پروژه در سه تراز اتفاق می افتد ، طبقه فوقانی : فضاهای خوابها و طبقه میانی که همکف می باشد. فضای روز شامل نشیمن کوچک خانواده و آشپزخانه و طبقه زیرین شامل یک سالن بزرگ و پنتری و سرویس مورد نیاز پذیرائی از مهمانها می باشد.

این سه فضا به غیر از دستگاه پله توسط عقب نشینی ها و ویدها به هم مرتبط گشته اند. قرارگیری ساختمان در مقابل پیچ کوچه و تعدد پنجره های پیرامونی و امکان دیده شدن فضاهای درونی و لزوم محفوظ کردن حریم خصوصی مد نظر کارفرما و در کل ایجاد یک فضای درونگرا در عین حال پرنور لزوم استفاده از یک صفحه نیمه شفاف چوبی را در پوسته بیرونی نما ایجاب می کند که حرکت افقی خطوط آن در تداوم استفاده از خطوط افقی آجر های نما های همسایگی ها می باشد و استفاده از رنگ های خاکی،کرم و قهوه ای روشن باعث استقرار بیشتر بنا در بافت شهری می گردد. شکست های این صفحه در طبقه فوقانی بر مبنای ضوابط شهری و رعایت ۶۰ درصد طول شرق و غرب زمین می باشد و در طبقه همکف با شکست این صفحه ورودی بنا تعریف گردیده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید