X

جدیدترین اخبار و اطلاعات حوزه معماری و شهرسازی

فهرست
۲۲
اسفند ۱۳۹۵
ایمیل به دیگران

name

آپارتمان مسکونی جی شیر- اصفهان / دفتر معماری الشتر

آپارتمان مسکونی جی شیر در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به عنوان نام قدیم شهر اصفهان آمده است. در روند طراحی معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اصلی پروژه به شمار می آمد ،یک هدف فرهنگی هم […]

  • نام پروژه آپارتمان مسکونی جی شیر
  • طراح دفتر معماری الشتر
  • مهندس معمار حامد مرادی الشتر
  • مهندس سازه علیرضا زمانی
  • کارفرما عبدالعلی مهدویان
  • مساحت 490 مترمربع
  • همکاران طرح 1395
  • عکاس پرهام تقی اف، فرشید نصرآبادی
  • کاربری مسکونی
  • وب سایت www.caoi.ir
  • توضیحات تقدیر شده در جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی، 1395

آپارتمان مسکونی جی شیر در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به عنوان نام قدیم شهر اصفهان آمده است. در روند طراحی معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اصلی پروژه به شمار می آمد ،یک هدف فرهنگی هم دنبال شد.که طبعا این دو هدف در تکامل یکدیگر پیش رفته و علاوه بر بدست آوردن خواسته های کارفرما به روشی مطلوب، عکس العملی اعتراضی به نقص های بسیار و زشتی ها وآشفتگی های بصری در معماری معاصر اصفهان داشت.

این پروژه نهایتا به یک پروژه اعتراضی تبدیل شده و بیانیه ای را،  نیز مطرح کرد. بر اساس یک  برنامه فیزیکی مشخص تصمیم گرفته شد فضاها به دو قسمت تقسیم شوند

۱- فضای اصلی و خصوصی برای هر واحد شامل: سالن ها، آشپزخانه، اتاق خواب ها و سرویس ها
۲- فضاهای مشاع شامل: نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس

مقیاس این فضاها با توجه به متراژهای مورد نیازشان نسبت به هم مشخص وتصمیم گرفته شد به اندازه مقیاس فضاهای مشاع وتراس ها به عنوان فضای تهی از کل حجم پروژه کاسته شود واین عملکردها (نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس) با قرارگرفتن در فضای شفاف و درنظر گرفتن تأمین نور برای فضاهای خصوصی واصلی درقسمت تهی قرارگیرند. با این اتفاق ، نور فضاها از سمت تهی تامین می شد و نیاز به پنجرهای بزرگ در نما مرتفع گشت.

کم کردن فضای تهی از حجم ،با به جا ماندن حجم فضای اصلی و یک دیواره به عنوان حریم  همسایگی و فصل مشترک با همسایه همراه بود . این دیواره مسئولیت کیفیت بخشیدن به تمام فضاهای داخل حتی مشاعات را داشت.

با توجه به درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و زاویه چرخش آفتاب برای دریافت نور در بازده زمانی بیشتر،ایجاد فضای تهی در سمت غربی پروژه اتفاق افتاد. (درراستای پایبندی به ایده اولیه هر چه که اندازه های باز شو ها در نمای جنوبی ما کمتر می شد طبیعتا دید کمتری نسبت به منظر نا مناسب شهری داشتیم.از این رو هر چه از اندازه بازشوها در سطح نما کم می شد به مقیاس دو چندان بربازشوهای بدنه غربی و دید به نمای خود ساخته ما اضافه گشت وتمامی فضاها از مناسب ترین نور ودید برخوردار می شدند. از طرفی دیگر، کوچک بودن اندازه باز شوها در نما به قوی تر شدن ایده حرکت اعتراضی در راستای اهداف فرهنگی پروژه کمک می کرد.)

منبع: وبسایت معماری معاصر ایران

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • نرم افزار اندروید

سایر پروژه ها